Lars Løkke Rasmussen – dårlig politisk håndværker

Politiske kommentatorer, venstrefolk og mange andre har ofte rost Lars Løkke Rasmussen for at være en dygtig politiker. Det hedder hos dem, at han er god til at håndtere politiske situationer og en overlever, der kan kæmpe, når det gælder.

Det sidste er måske rigtigt, men det er så også relevant at spørge, om Lars Løkke Rasmussen ikke også er den politiker, der bringer sig selv i en situation, hvor det er nødvendigt at kæmpe. Det har Lars Løkke Rasmussen gjort i den nu højspændte sag om Eva Kjer.

En god politisk håndværker er for mig en politiker, der viser rettidig omhu og forebygger konflikter. Det er også godt politisk håndværk at få sine samarbejdspartnere til at føle sig godt tilpas og opleve, at der bliver taget hensyn til dem.

I sagen om Eva Kjer sidder jeg tilbage med en oplevelse af en statsminister, der har været godt tilbagelænet og ladet en Eva Kjer blot køre løs uanset, at det ikke var holdbart. Det har været en statsminister, der måske endda har glædet sig over, at de konservative blev lidt trynet.

Det har også være en statsminister, der overhovedet ikke har kunnet holde sammen på blå blok. Vi har kunnet opleve en åben strid i blå blok, hvor Liberal Alliance og Dansk Folkeparti har muntret sig med at fyre den ene spidsfindighed af efter den anden – mod de konservative. En god politisk leder – som statsministeren er for blå blok – ville have skabt et miljø blandt partierne, hvor der blev lagt en dæmper på sådanne spydigheder.

Hvis man siger, at Lars Løkke Rasmussen er en god politisk leder, så kan det i min optik kun skyldes, at man hylder den, der klare sig i et åbent slagsmål med de bare næver eller det der er værre. Lars Løkke Rasmussen dumper, når man sætter pris på en politisk leder der forebygger og undgår, at det kommer til åbne slagsmål med sine samarbejdspartnere.

, ,